Wie ben ik ?

 

res_1451830632497~2

Hallo, ik ben Henriëtte Eken (1962), getrouwd en heb drie kinderen.

Toen mijn jongste (1998) naar de basisschool ging ben ik gaan werken als pedagogisch medewerkster op een peuterspeelzaal, heerlijk dynamisch werk.

Met diezelfde jongste dochter ben ik naar een Regenesis Therapeut geweest nadat ze lange tijd last van haar rug had. De tip had ik van een vriendin gekregen. Haar vader bleef veel pijn houden nadat hij zijn rug gebroken had en had goede ervaringen met deze therapeut. Na een paar sessies kon die vader weer op zijn racefiets fietsen zonder pijn.

Tijdens de behandeling waren mijn dochter en ik verbaasd dat zij uit het niets begon te bewegen. Ik heb goed opgelet wat de therapeut aan het doen was maar kon niets anders ontdekken dan dat hij zijn vingers langs haar ruggenwervel bewoog. Mijn dochter voelde van alles, niet allemaal even prettig , zoals duizelig en zware benen. De dagen na de behandeling was de pijn erger maar na drie dagen was de rugpijn echter helemaal weg, en bleef weg. Dochterlief natuurlijk dolgelukkig, ik was voornamelijk verbaasd en nieuwsgierig, wat heeft die therapeut gedaan ?

Ik ben mezelf gaan verdiepen in Regenesis en mijn belangstelling werd al helemaal gewekt toen ik las dat deze vorm van Healing wetenschappelijk onderbouwd was.

Ik ben met de opleiding begonnen, in het begin met een zekere scepsis maar gaandeweg werd ik steeds enthousiaster. Ik heb zelf ervaren hoe het is om een behandeling te krijgen en had ook inderdaad aparte ervaringen zoals wiebelen en zware ledematen. Gebleken is dat elke mens weer anders reageert op de energie die door de handen wordt doorgegeven. Want dat doet een Regenesis Therapeut, energie doorgeven. Tijdens de opleiding heb ik erg veel geleerd en weet nu zeker dat het zelfhelend vermogen geactiveerd kan worden.

Nu ben ik klaar met de opleiding en kan ik anderen helpen hun zelfhelend vermogen aan te spreken, door middel van energie, zachte aanrakingen en handposities. Ik vergelijk mezelf met een acculader, ik geef energie zodat cliënten de energie krijgen zichzelf te helen. Het technische aspect over Regenesis kun je lezen onder het menu kopje: Wat is Regenesis ?

Nu werk ik dus ’s ochtends als peuterjuf op de peuterspeelzaal en ’s middags en ’s avonds als Therapeut. Heerlijke combinatie van drukte en serene rust, prima in balans.

Inmiddels heb ik thuis in mijn eigen praktijk al veel cliënten mogen begroeten en succesvol behandeld.

En allemaal waren ze de eerste keer net zo verbaasd als mijn jongste dochter en ik toen.