Vitamine D3 in samenwerking met Magnesium

 

Ik had beloofd nog iets te schrijven over Vit D in combinatie met magnesium. En over de vraag of magnesiumtekort te testen is. Veel mensen weten niet hoe belangrijk het is om beide te nemen. Terwijl veel mensen beginnen te begrijpen hoe belangrijk vitamine D is om ziekten te voorkomen, profiteren zij er te weinig van door een lichaamstekort van magnesium. Vitamine D en magnesium zijn synergisten (versterken elkaars werking)

Veel mensen nemen vit D supplementen in. De keerzijde van deze verhoogde Vit D3 opname is dat meer mensen ongewenste reacties krijgen op deze vit. Wat de meeste mensen niet weten is dat deze bijverschijnselen van Vit D niet te wijten zijn aan de vitamine zelf maar worden vaak veroorzaakt door een tekort aan magnesium.

 

Kan een magnesiumtekort gemeten worden? Nee.

Bloedtesten kunnen dit niet nauwkeurig meten doordat je lichaam de hoeveelheid magnesium erg nauwkeurig controleert. Als de magnesiumhoeveelheid in het bloed omlaag zou gaan zou je een hartaanval kunnen krijgen. Dat is de reden dat je lichaam uit alle cellen van weefsels en botten het magnesium haalt.

Dus de bloedtest geeft aan dat er voldoende magnesium is terwijl cellen misschien niks bevatten, dus volledig deficiënt zijn.

 

De zogenaamde “neveneffecten van Vit D” die meestal in de werkelijkheid symptomen zijn van een magnesium-gebrek zijn:

Hoofdpijn, slapeloosheid, gejaagdheid, spierkrampen, angsten, hartkloppingen en obstipatie.

 

Als je meer informatie wilt met onderzoeken over magnesium en bijvoorbeeld diabetes, depressies, hartziekten en gedragsstoornissen mag je me dat laten weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *